22 221 89 01
502 301 001

Dietetyka

Przepisy

Lekki hummus

Groszek odcedzić zachowując kilka łyżek zalewy. Pietruszkę drobno posiekać i dodać do groszku. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnię z olejem i co chwilę mieszając dusić ok. 10 minut, aż zeszkli się i zmięknie. Posolić i doprawić pieprzem. Czosnek rozdrobnić, rozetrzeć z solą. Cebulę i czosnek dodać do groszku i całość zmiksować. […]

czytaj więcej

Ciasto makowe

Daktyle przepłukać pod bieżącą wodą pokroić, włożyć do małego garnuszka, dodać cynamon i zalać niewielką ilością gorącej wody. Gotować kilka minut, aż woda się wchłonie. Przestudzić, zmiksować. Do wrzątku wsypać mak i gotować 5 minut. Ostudzić, przecedzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć starte na tarce jarzynowej. Bakalie przepłukać pod […]

czytaj więcej

Buraczana „Nutella”

Orzechy laskowe podprażamy lekko na suchej patelni. Bakalie (figi lub daktyle) zalewamy wrzątkiem na  20-30 minut. Upieczonego lub ugotowanego buraka i po ostudzeniu  kroimy w kostkę, dodajemy figi lub daktyle, orzechy, kakao, odrobinę soli i blendujemy. Smacznego

czytaj więcej

Facebook