22 221 89 01
502 301 001

Dietetyka

Przepisy

Ciasto makowe

Daktyle przepłukać pod bieżącą wodą pokroić, włożyć do małego garnuszka, dodać cynamon i zalać niewielką ilością gorącej wody. Gotować kilka minut, aż woda się wchłonie. Przestudzić, zmiksować. Do wrzątku wsypać mak i gotować 5 minut. Ostudzić, przecedzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć starte na tarce jarzynowej. Bakalie przepłukać pod […]

czytaj więcej

Buraczana „Nutella”

Orzechy laskowe podprażamy lekko na suchej patelni. Bakalie (figi lub daktyle) zalewamy wrzątkiem na  20-30 minut. Upieczonego lub ugotowanego buraka i po ostudzeniu  kroimy w kostkę, dodajemy figi lub daktyle, orzechy, kakao, odrobinę soli i blendujemy. Smacznego

czytaj więcej

Facebook