Warsztaty
WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Jesień – część 3 z 3
Warsztaty odbędą się:
16 listopada 2019 roku Sobota (10:00 – 14:00)Szczegóły:
Centrum Medycyny Zintegrowanej zaprasza na odbywające się cyklicznie spotkania przy stole „Cztery pory roku na talerzu”, na których karmimy się wiedzą, rozkoszujemy jedzeniem oraz dzielimy przepisami i doświadczeniem.
Z początkiem września, wraz z nowym rokiem szkolnym rusza nowy cykl warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”. Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Zapraszamy na trzecie spotkanie z cyklu jesiennych warsztatów Cztery pory roku na talerzu. Raz w miesiącu w każdym sezonie spotykamy się przy stole by karmić się wiedzą, rozkoszować jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Omówimy właściwości sezonowych warzyw i owoców kosztując z uważnością:
– rzepę
– chrzan
– pietruszkę
– cykorię
– pigwę
– żurawinę
– banana
– daktyle
oraz
– kasztany
Poszerzymy swoją wiedzę o praktyczne wykorzystanie omawianych produktów w leczeniu typowych, jesiennych dolegliwości.
Nauczymy się rozróżniać cechy Yin i Yang, ich przejawy w organizmie oraz w produktach spożywczych. Omówimy zagadnienia konstytucji i kondycji a także
termiki poszczególnych grup artykułów spożywczych i procesów obróbki termicznej aby wprawiać się w samodzielnym rozpoznawaniu sygnałów z ciała i odpowiednio na nie reagować.
Zapraszam serdecznie na warsztaty :
16 listopada
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy,
choćby na jedno spotkanie.
Ilość osób: 6-8
Cena 250 zł za 1 spotkanie
Zapisy: 502 301 001 / 22 221 89 01