Warsztaty
WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Jesień – część 1 z 3
Warsztaty odbędą się:
7 września 2019 roku Sobota (10:00 – 14:00)Szczegóły:
Centrum Medycyny Zintegrowanej zaprasza na odbywające się cyklicznie spotkania przy stole „Cztery pory roku na talerzu”, na których karmimy się wiedzą, rozkoszujemy jedzeniem oraz dzielimy przepisami i doświadczeniem.
Z początkiem września, wraz z nowym rokiem szkolnym rusza nowy cykl warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”. Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Na najbliższym, spotkaniu będziemy mieli okazję
nauczymy się jak “zamknąć lato w słoiku” by zachować jego moc w domowych przetworach (np. powidłach śliwkowych bez cukru) na czas, gdy szczególnie się przydadzą;
dowiemy się, dlaczego warto i jak przygotować nasze organizmy do zimy – omówimy jesienne kuracje oczyszczające, ich możliwości oraz ograniczenia;
zapoznamy się z jesienią od kuchni chłonąc aromaty i smaki sezonowych owoców i warzyw oraz zgłębiając ich właściwości;
omówimy katalog dietetyki TMC (termika, właściwości, działanie i wskazania) dla:
– gruszki,
– brzoskwini,
– dyni,
– kabaczka,
– cukinii,
– pora,
– selera naciowego,
– ogórka,
– bakłażana,
– sałaty.
Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.
Zapraszam serdecznie na 1-wsze warsztaty :
24 sierpnia
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy,
choćby na jedno spotkanie.
Ilość osób: 6-8
Cena 250 zł za 1 spotkanie
Zapisy: 502 301 001 / 22 221 89 01