Warsztaty
WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Wiosna – część 1 z 3
Warsztaty odbędą się:
7 marca 2020 roku Sobota (10:00 – 14:00)Szczegóły:
Wiosną mocniej odczuwa się potrzebę nadania nowego kształtu swojemu życiu. Pomocna może być transformacja sposobu odżywiania. Przez najbliższe tygodnie warto przeprowadzić rodzaj kuracji oczyszczającej czy postu. Uzgodnimy czym różni się post od diety.
Wiosenna dieta powinna być najlżejsza w skali całego roku. Potrzebujemy naturalnego smaku słodkiego warzyw, zbóż, roślin strączkowych, nasion oraz odzwierciedlenia ruchu wznoszącego w postaci młodych roślin, świeżej zieleniny, kiełków. Każdy z uczestników opracuje swój własny wiosenny talerz żywieniowy w oparciu o dane z Kalendarza sezonowości i proporcji Talerza żywieniowego.
Omówimy Katalog sezonowych artykułów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem zielonych roślin:
- jarmuż,
- mlecz,
- pokrzywa,
- rzeżucha,
- natka pietruszki,
- por
- oraz cykoria,
- kapusta,
- rzepa,
- rzodkiewka.
Założymy wspólnie “słoikowe uprawy” kiełków fasolki mung.
Zapraszamy serdecznie na warsztaty wiosenne w terminach
7 marca
4 kwietnia
9 maja
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.
Ilość osób: 6-8
Cena 300 zł za 1 spotkanie
Zapisy: 502 301 001 / 22 221 89 01