Warsztaty
WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Zima – część 3 z 3
Warsztaty odbędą się:
1 lutego 2020 roku Sobota (10:00 – 14:00)Szczegóły:
Na ostatnie zimowe spotkanie zapraszam szczególnie osoby, które pragną zgłębić wiedzę na temat wzmocnienia Elementu Wody – naszej podstawy fizycznej oraz energetycznej. Porozmawiamy o tym kiedy potrzeba i jak zadbać o aspekt Yin – substancję, esencję oraz aspekt Yang – energię, wigor, ciepło, odporność.
Jest to wiedza szczególnie istotna dla osób przed którymi stoją duże wyzwania – ciąża, intensywne treningi, wyczerpująca praca… Poruszane zagadnienia będą wspierające również dla osób wątłych – o delikatnej konstytucji (szczególnie dzieci i seniorzy), osłabionych jednostronną dietą, zaburzeniami wchłaniania, wyczerpanych poważną, ostrą lub przewlekłą chorobą (agresywna terapia), przeciążonych intensywną pracą…
Jak co miesiąc zasiądziemy przy suto zastawionym stole by wspierać się nawzajem w zrozumieniu naszych potrzeb żywieniowych i w zdobywaniu kompetencji w kwestii ich zabezpieczania.
Omówimy Katalog artykułów spożywczych związanych z elementem Wody ze szczególnym uwzględnieniem ryb i owoców morza, które posiadają zdolność odżywienia i wzmocnienia zarówno aspektu Yin jak i Yang.
Weźmiemy pod lupę
- wodorosty,
- sos sojowy,
- miso
- oraz karpia,
- pstrąga,
- szczupaka,
- śledzia,
- sardynkę,
- łososia,
- makrelę,
- saradelę,
- ośmiornicę,
- ostrygi,
- małże,
- krewetkę
- oraz kawior.
Zapraszam na ucztę dla zmysłów – Teresa Majewska
Zapraszamy serdecznie na warsztaty :
1 lutego 2020
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy,
choćby na jedno spotkanie.
Ilość osób: 6-8
Cena 300 zł za 1 spotkanie
Zapisy: 502 301 001 / 22 221 89 01