Warsztaty
WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Zima – część 1 z 3
Warsztaty odbędą się:
7 grudnia 2019 roku Sobota (10:00 – 14:00)Szczegóły:
Centrum Medycyny Zintegrowanej zaprasza na odbywające się cyklicznie spotkania przy stole „Cztery pory roku na talerzu”, na których karmimy się wiedzą, rozkoszujemy jedzeniem oraz dzielimy przepisami i doświadczeniem.
Z początkiem września, wraz z nowym rokiem szkolnym rusza nowy cykl warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”. Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Na najbliższym – pierwszym z zimowych spotkań zasiądziemy przy stole w aromatach imbiru, cynamonu, pierników, pomarańczy i.. goździków by porozmawiać o energii zimy w ujęciu TMC. Omówimy działanie terapeutyczne wybornych dań inspirowanych Bożym Narodzeniem: zupy mocy z karpia, korzennego ciasta poprawiające trawienie (bez glutenu), smakowitych pierniczków bez cukru, miodu, jaj, kakao, herbatki wspomagającej trawienie – po przejedzeniu oraz zbóż:
– pszenicy
– owsa
– żyta
– prosa
– jęczmienia
– kukurydzy
– ryżu
Zgłębimy tajniki 5 aspektów umysłowych i duchowych związanych z narządami Yin:
Sercem, Wątrobą, Płucami, Śledzioną i Nerkami –
Shen
Hun
Po
Yi
Zhi
Zapraszamy serdecznie na warsztaty :
7 grudnia 2019
11 stycznia 2020
1 luty 2020
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy,
choćby na jedno spotkanie.
Ilość osób: 6-8
Cena 300 zł za 1 spotkanie
Zapisy: 502 301 001 / 22 221 89 01