Warsztaty
WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Jesień – część 2 z 3
Warsztaty odbędą się:
5 października 2019 roku Sobota (10:00 – 14:00)Szczegóły:
Centrum Medycyny Zintegrowanej zaprasza na odbywające się cyklicznie spotkania przy stole „Cztery pory roku na talerzu”, na których karmimy się wiedzą, rozkoszujemy jedzeniem oraz dzielimy przepisami i doświadczeniem.
Z początkiem września, wraz z nowym rokiem szkolnym rusza nowy cykl warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”. Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Zapraszamy na drugie spotkanie z cyklu warsztatów Cztery pory roku na talerzu. Raz w miesiącu w każdym sezonie spotykamy się przy stole by karmić się wiedzą, rozkoszować jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Na najbliższym, spotkaniu będziemy mieli okazję omówić właściwości sezonowych warzyw i owoców kosztując z uważnością:
– kapustę,
– kalafiora,
– brokuła,
– buraka,
– pieczarkę,
– fenkuł,
– malinę,
– figę,
– daktyla.
Dowiemy się jak skutecznie wzmacniać system odpornościowy by ochronić się przed typowymi dla jesieni zachorowaniami. Nauczymy się też odróżnić przeziębienie od infekcji oraz jak postępować w obu sytuacjach.
Wzbogacimy domową apteczkę o przepisy na ziołowe herbatki pomocne:
– przy wpływie zimnego wiatru – przeziębienie
– przy wpływie gorącego wiatru – infekcja oraz w termofory ziołowe pomocne przy wpływie zimna i wilgoci.
Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.
Zapraszam serdecznie na warsztaty :
7 września
5 października
16 listopada
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy,
choćby na jedno spotkanie.
Ilość osób: 6-8
Cena 250 zł za 1 spotkanie
Zapisy: 502 301 001 / 22 221 89 01
Czas trwania całego cyklu 12 miesięcy – można dołączyć w każdym momencie i nie
trzeba od razu decydować się na całość .