502 301 001

Warsztaty

WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Jesień – część 1 z 3

WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Jesień – część 1 z 3

Warsztaty odbędą się:

7 września 2019 roku Sobota (10:00 – 14:00)

Szczegóły:

Centrum Medycyny Zintegrowanej zaprasza na odbywające się cyklicznie spotkania przy stole „Cztery pory roku na talerzu”, na których karmimy się wiedzą, rozkoszujemy jedzeniem oraz dzielimy przepisami i doświadczeniem.

Z początkiem września, wraz z nowym rokiem szkolnym rusza nowy cykl warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”. Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.

Na najbliższym, spotkaniu będziemy mieli okazję

nauczymy się jak “zamknąć lato w słoiku” by zachować jego moc w domowych przetworach (np. powidłach śliwkowych bez cukru) na czas, gdy szczególnie się przydadzą;

dowiemy się, dlaczego warto i jak przygotować nasze organizmy do zimy – omówimy jesienne kuracje oczyszczające, ich możliwości oraz ograniczenia;

zapoznamy się z jesienią od kuchni chłonąc aromaty i smaki sezonowych owoców i warzyw oraz zgłębiając ich właściwości;

omówimy katalog dietetyki TMC (termika, właściwości, działanie i wskazania) dla:

– gruszki,
– brzoskwini,
– dyni,
– kabaczka,
– cukinii,
– pora,
– selera naciowego,
– ogórka,
– bakłażana,
– sałaty.

Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

Zapraszam serdecznie na 1-wsze  warsztaty :
24 sierpnia
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy,
choćby na jedno spotkanie.
Ilość osób: 6-8
Cena 250 zł za 1 spotkanie
Zapisy: 502 301 001 / 22 221 89 01

Facebook