Warsztaty
WARSZTATY „CZTERY PORY ROKU NA TALERZU” – Lato – część 3 z 3
Warsztaty odbędą się:
24 sierpień 2019 roku Sobota (10:00 – 14:00)Szczegóły:
Centrum Medycyny Zintegrowanej zaprasza na odbywające się cyklicznie spotkania przy stole „Cztery pory roku na talerzu”, na których karmimy się wiedzą, rozkoszujemy jedzeniem oraz dzielimy przepisami i doświadczeniem.
Warsztaty organizowane przez Centrum Medycyny Zintegrowanej pozwalają poznać sprawdzoną przez tysiąclecia wiedzę o odżywianiu, wręcz zanurzać się w bogactwie smaków, aromatów, kolorów i konsystencji zdrowych i pożywnych potraw.
Tradycyjna Medycyna Chińska przypisuje dietetyce 70 % siły leczenia – potwierdzając, że to co jemy ma zasadniczy wpływ na naszą witalność, odporność, kondycję, urodę, sprawność – ogólnie zdrowie fizyczne i psychiczne. Sposób w jaki się odżywiamy wpływa nawet na decyzje jakie podejmujemy.
Nieodłącznym elementem spotkań są smakowite, zdrowe łakocie, aromatyczna herbata, degustacja wielu omawianych w ramach zajęć produktów oraz wspólnie spożywany, ciepły posiłek w przerwie obiadowej.
Na najbliższym, spotkaniu będziemy mieli okazję
- omówić kalendarz sezonowości w zestawieniu z talerzem żywieniowym,
- poznać ogólne zasady komponowania letniego menu w oparciu o sezonowe warzywa z aromatycznymi, świeżymi ziołami i suszonymi przyprawami,
- dowiedzieć się, jakie właściwości z punktu widzenia dietetyki TCM, mają letnie owoce – jabłko, morela, śliwka, winogrono, morwa, pomidor…
- poznać i omówić przepisy na lekkie, letnie dania
- i oczywiście będziemy degustować, dzielić się radością spotkania i przepisami oraz doświadczeniami kulinarnymi.
Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej
Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.
Zapraszam serdecznie na 3-cie letnie warsztaty :
24 sierpnia
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy,
choćby na jedno spotkanie.
Ilość osób: 6-8
Cena 250 zł za 1 spotkanie
Zapisy: 502 301 001 / 22 221 89 01